یکی از مهمترین پرسشهایی که برای اکثر افراد مطرح میگردد این است که آیا بیمه تکمیلی هزینه جراحیهای زیبایی مانند جراحی بینی را پوشش میدهد یا خیر؟ به طور کلی بیمههای تکمیلی نسبت به بیمه درمان پایه پوششهای وسیعتری دارند. از این رو ممکن است تصور شود که این نوع بیمهنامهها مواردی همچون جراحی زیبایی را نیز تحت پوشش قرار دهند. در این مقاله میکوشیم ضمن پاسخگویی به این پرسش پرتکرار، مواردی از جراحیهای زیبایی که ممکن است به نوعی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گیرند را نیز بررسی نماییم.
بیمه درمان تکمیلی چیست؟
جهت پاسخگویی به این پرسش که آیا بیمه تکمیلی جراحی زیبایی را تحت پوشش قرار میدهد یا خیر بهتر است ابتدا با این نوع بیمهنامه بیشتر آشنا شویم. همانگونه که از نام بیمه درمان تکمیلی مشخص است، این بیمهنامه با ارائه پوششهای اضافه بر بیمه درمان پایه (همچون بیمه خدمات درمانی و تأمین اجتماعی)، مکمل و گسترشدهنده خدمات تحت پوشش بیمه میباشد. اکثر مواردی توسط بیمه پایه پوششدهی نمیشوند، توسط بیمه درمان تکمیلی تحت پوشش قرار میگیرند.
موارد تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی
به طور کلی خدماتی همچون بستری و جراحی عمومی، جراحیهای تخصصی، زایمان، نازایی، پاراکلینیکی، رفع عیوب انکساری دو چشم، آمبولانس، سمعک، ویزیت و دارو از جمله مهمترین خدماتی هستند که تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی قرار میگیرند. لازم به ذکر است که موارد تحت پوشش در بیمهنامه شرکتهای بیمهای مختلف کمابیش یکسان است.
بیمه تکمیلی و پوشش هزینههای جراحی زیبایی
با نظر به لیست خدمات قابل ارائه توسط بیمه درمان تکمیلی میتوان متوجه شد که عملهای جراحی زیبایی همچون جراحی زیبایی بینی تحت پوشش این نوع بیمه قرار نمیگیرد. اما آیا این موضوع بدین معناست که خدمات جراحی زیبایی تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد؟ به طور کلی هیچیک از شرکتهای ارائه دهنده خدمات بیمه درمان تکمیلی، هزینههای جراحی زیبایی را مستقیماً پوششدهی نمیکند. اما در بعضی موارد هزینههای جانبی جراحی زیبایی را میتوان تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار داد.

استفاده از خدمات بیمه درمان تکمیلی در جراحی زیبایی بینی
جراحی بینی یکی از پرطرفدارترین جراحیهای زیبایی است که مستقیماً توسط بیمه درمان تکمیلی تحت پوشش قرار نمیگیرد. با این حال هزینههای عمل جراحی بینی در صورتی که اصلاح عملکرد لازم باشد تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت. در این حالت با تشخیص پزشک و در صورت لازم بودن جراحی برای رفع مشکلات تنفسی بیمار میتوان از خدمات بیمهای بهرهمند شد:
• تنگ شدن دهلیزی بینی: اشکال در تنفس با رشد دیوارههای داخلی بینی
• مخروط داخلی بزرگ در بینی: بزرگ شدن مخروطها و ایجاد اختلال در عملکرد تنفسی فرد
• شکستن استخوان بینی: شکستگی بینی و انحراف جداره جداکننده بینی که منجر به بروز اشکال در تنفس فرد میشود.
پرداخت هزینههای جراحی زیبایی بینی توسط بیمه
در صورت اثبات این موضوع به شرکت بیمه که جراحی بینی با هدف زیبایی انجام نمیگیرد میتوان از خدمات بیمه تکمیلی بهرهمند شد. البته این موضوع به تشخیص پزشک و تأییدیه کارشناسان بیمه بستگی دارد.
منبع