جهت اخذ خسارت نیازی به توقیف خودرو نیست. در کلانشهرها و شهرهای کشورمان، روزانه صدها تصادف خودرو به وقوع میپیوندد که در اکثر آنها، خودرو زیاندیده، ضمن خسارت عینی، دچار افت قیمت ناشی از تصادف نیز میشود. به عبارت دیگر هرگاه شما قصد فروش خودرویی را داشته باشید، چنانچه خودروی شما قبلاً تصادف کرده باشد، حتی در صورت رفع اثرات عینی خسارت، باز هم مبلغی از قیمت اتومبیل شما کسر میگردد که در حقیقت خسارت غیرمستقیم تصادف تلقی میشود.
1.رسیدگی به ضرر و زیان ناشی از جرم بدون تقدیم دادخواست امکانپذیر نیست؛ اما شاکی میتواند در کنار رسیدگی به جرم، دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم را نیز به دادگاه کیفری تقدیم نماید، البته مشروط بر آنکه جرمی به وقوع پیوسته باشد، در ما نحن فیه، چنانچه تصادف منتهی به جرح و ایراد ضرب غیر عمدی نبوده باشد، جرمی به وقوع نپیوسته؛ بنابراین تقاضای خسارت حسب مورد در صلاحیت دادگاه حقوقی یا شورای حل اختلاف با تقدیم دادخواست میباشد.
درباره هزینه پارکینگ نیز باید گفت که جزئی از متفرعات دعوا میباشد که از باب مسئولیت مدنی و ضمان قهری بر عهده مقصر (کسی که نتیجه عمل مستند به اوست ضامن است)، میباشد.
۲. استرداد خودرو به مالک نیز از اختیارات قاضی است و رضایت مجنی علیه و متضرر لازم نیست.
۳. تصدی وسیله نقلیه بدون گواهینامه از جمله جرایم غیر قابل گذشت است؛ بنابراین رسیدگی به آن نیازی به شکایت شاکی خصوصی ندارد و رسیدگی به آن به محض اطلاع مقام قضایی ضروری میباشد؛ اما لازم به ذکر است که با توجه به میزان مجازات آن رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگاه کیفری دو میباشد.
۴. خسارت ناشی از افت قیمت خودرو نیز جزءِ خسارات مادی ناشی از مسئولیت مدنی محسوب میشود و چنانچه فرد محکوم گردد، مطابق مقررات لازمالاجرا خواهد بود و ضمانت اجرای دعاوی حقوقی را دارا میباشد.
۵. تاثیر بیمه، تعهدی به نفع ثالث است که در خصوص جنبه حقوقی و مالی پرداخت توسط بیمه بدنه همچون پرداخت توسط محکوم علیه است و دین ساقط میگردد. اما پرداخت خسارت مالی توسط بیمه تاثیری در جرم و مجازات ندارد.
۶. جهت دریافت خسارت توقیف خودرو الزامی نیست. اجرای حکم حقوقی ضمانت اجراهای مخصوص خود را دارد؛ هرچند ممکن است منتهی به توقیف همان خودرو گردد.
منبع
سلام با خودرو فرزندم رانندگی میکردم در کوچه بن بستی هنگام عقب رفتن برای سرته کردن ماشین با درب پارکینگ منزلی برخورد و و ساکنین منزل میگویندخسارت به در و جک در پارکینگ وارد شده و ساکنین میگویند درخواست میکنیم پلیس ماشین تو را توقیف کند تا مجبور شوی هزینه خسارت را جبران کنی درحالی که این ماشین بیمه ثالث و بدنه دارد ۱- چطور مانع توقیف شوم ۲- چطوری از محل بیمه ماشین وجه خسارت درب پارکینگ را میشه پرداخت نمود؟ استدعا میکنم الآن راهنمایی فرمایید