بیمه انرژی چیست؟
عملیات کشف، استخراج و توسعه منابع نفت و گاز چه در خشکی و دریا مستلزم سرمایه گذاریها و بهره گیری از نیروی انسانی متخصص و بکارگیری ماشین آلات و تجهیزاتی است که در معرض ریسکهایی فراتر از کارهای عمرانی و صنعتی قرار دارند.
از همین روی به جهت استخراج نفت و گاز، و پالایش آنها و کارخانه هایی در فرآیند تولید نفت و گاز احداث میشوند به همین دلیل بیمه هایی تحت عنوان انرژی طراحی شده است.
اگر نیاز دارید راجع به صنعت بیمه در پالایشگاه های نفت و گاز اطلاعات کسب کنید اینجا کلیک کنید
پروژههای بیمه انرژی به دو بخش تقسیم میشوند:
بیمه نامه بخش ساحلی
اولین نوع بیمه انرژی بیمه نامه بخش ساحلی است پروژه های بخش ساحلی (Onshore) همانطور که از نامش پیداست، برای فعالیت های بخش ساحلی یا خشکی صادر میگردد. عملیات مربوط به اکتشاف و استخراج نفت و گاز (شامل: چاهها، تأسیسات، عملیات و دستگاه های حفاری)، پالایشگاههای نفت، توسعه پالایشگاه های نفت، پالایشگاه های گاز، توسعه پالایشگاه های گاز، تأسیسات پتروشیمی در حال بهره برداری، ساخت و نصب تأسیسات نفت، گاز و پتروشیمی، کارخانه های تولید روغن موتور، مخازن نفت و خطوط لوله در حال بهربرداری در بر میگیرند.
بیمه نامه بخش فراساحلی
دومین نوع بیمه انرژی بیمه نامه بیمه نامه فراساحلی است.بخش فراساحلی (Offshore) برای عملیات دریایی مربوط به اکتشاف و استخراج نفت و گاز (شامل: چاهها، تأسیسات، عملیات و دستگاههای حفاری)، ساخت سکوهای حفاری دریایی، بارگذاری جکتها، Deckها و … بر روی Barge و حمل و استقرار آنها در محل نصب در دریا جهت ساخت سکوهای حفاری دریایی، بازسازی سکوهای حفاری دریایی، سکوهای حفاری دریایی در حال بهره برداری، لوله گذاری در دریا و خطوط لوله در حال بهره برداری در دریا و سایر موارد مرتبط با عملیات اکتشاف و استخراج نفت و گاز در دریا میباشند.
لازم به ذکر است که این پروژه ها در زمان بهره برداری به طور سالیانه تحت پوشش بیمه انرژی قرار میگیرند. برخی از این پوششها عبارت هستند از: مسئولیت در مقابل اشخاص ثالث، شکست ماشین آلات، عدم النفع ناشی از شکست ماشین آلات، حوادث طبیعی ناشی از اجرای کار و …
برخی از عناوین بیمه انرژی عبارتند از:
1.بیمه حفاری چاههای نفت و گاز در ساحل و یا فراساحل
2.بیمه تمام خطر سکوهای نفتی
3.بیمه تمام خطر اموال، ابزار و ماشین آلات موجود در ساحل و فراساحل
4.بیمه تمام خطر لوله گذاریها در بخش خشکی و فراساحل
5.بیمه تمام خطر پالایشگاهها
6.بیمه تمام خطر کارخانجات و تأسیسات پتروشیمی
7.بیمه تمام خطر تجهیزات حفاری
8.انواع بیمه نامههای مسئولیت اعم از قانونی، قراردادی یا فنی
9.بیمه آلودگی محیط زیست
10.مسئولیت حقوقی شخص ثالث در قبال قراردادها
11.بیمه محمولات و انبارداری
12.بیمه عدم النفع
13.بیمه تجهیزات زیر دریا
14.بیمه بیرون کشیدن سکوی غرق شده