بیمه زلزله

ایران یکی از مناطق زلزله‌خیز در جهان است که هر سال زلزله‌های بسیاری با شدت‌های مختلف در مناطق گوناگونی از آن به وقوع می‌پیوندد. این حوادث ممکن است با وارد شدن خسارات جزئی یا عمده به ساختمان همراه باشند که جبران آن‌ها آنچنان ساده نباشد. در چنین مواردی بیمه زلزله و آتش‌سوزی می‌تواند برای جبران خسارات مالی وارده در پی این قبیل حوادث، مفید واقع گردد.

بیمه زلزله چیست؟
بیمه زلزله زیرمجموعه‌ بیمه آتش‌سوزی و بلایای طبیعی است که موظف به جبران خسارات مالی وارده در اثر بلایای طبیعی می‌باشد. می‌توان هنگام خریداری بیمه آتش‌سوزی، مبلغ بیشتری را جهت بیمه اموال در برابر زلزله پرداخت کرد. بنابراین می‌توانید اطمینان حاصل کنید که در صورت وقوع چنین حوادثی راهی برای جبران خسارات وارده خواهید داشت و مجبور نیستید از صفر شروع کنید.

شرایط بیمه زلزله
یکی از مهم‌ترین شرط‌های بیمه‌نامه زلزله این است که شرکت بیمه موظف است خساراتی را جبران نماید که مستقیماً در اثر زلزله ایجاد شده‌اند. به عنوان مثال ممکن است که بعد از وقوع زمین‌لرزه، اموال توسط اشخاص دیگر به سرقت بروند؛ که در این گونه موارد شرکت بیمه متعهد به پرداخت این خسارت نخواهد بود.
لازم به ذکر است که خسارات وارده در پی رانش و حرکت زمین تحت پوشش بیمه زلزله قرار نمی‌گیرند. بنابراین برای جبران این خسارت‌ها نیاز به تهیه بیمه‌نامه جداگانه‌ می‌باشد. همچنین در قسمت شرایط بیمه زمین‌لرزه در مورد جبران خسارات جانی ناشی از زلزله چیزی ذکر نشده؛ اما می‌توان ساختمان و لوازم خود را تحت پوشش این نوع بیمه درآورد.
نکته حائز اهمیت: از مزایای بیمه آتش‌سوزی و زلزله می‌توان به بیمه اسباب و اثاثیه در برابر این خطرات اشاره کرد. بنابراین افرادی که مستأجر هستند؛ نیازی به پرداخت مبلغ اضافه جهت بیمه کردن ملک نخواهند داشت.

نحوه محاسبه قیمت بیمه زلزله
قیمت بیمه زلزله به ارزش لوازم و املاک مورد بیمه بستگی دارد. مهم‌ترین عوامل مؤثر بر این قیمت عبارتند از:
• نوع سازه
بسته به مصالح مورد استفاده در ساخت ملک قیمت بیمه‌نامه زلزله نیز متفاوت خواهد بود. ساختمان‌ها از نظر نوع سازه به دسته‌های مختلف آجری، فلزی، بتنی و گلی تقسیم می‌شوند. دلیل این تقسیم‌بندی این است که میزان خسارات احتمالی وارده به این ساختمان‌ها، به مصالح بستگی دارد؛ به بیان بهتر بکارگیری مصالح مختلف می‌تواند مقاومت ساختمان را در مقابل زلزله تغییر دهد. لذا بسته به نوع مصالح اصلی به کار برده شده جهت ساخت ساختمان میزان ریسک‌پذیری و قیمت بیمه زلزله و آتش‌سوزی متفاوت خواهد بود.
• متراژ ساختمان
متراژ ساختمان در تعیین قیمت نهایی بیمه ساختمان در برابر زمین‌لرزه مؤثر است. روشن است که هر چه مساحت ملکی بیشتر باشد، خسارات وارده نیز بیشتر خواهد شد؛ بنابراین هزینه بیشتری جهت بیمه کردن این ساختمان‌ها در برابر زلزله نیاز است.
• ارزش وسایل منزل
در اکثر موارد افرادی که صاحب ملک نیستند؛ فقط وسایل منزل خود را در برابر زلزله بیمه می‌کنند. در این صورت قیمت بیمه زلزله به ارزش این وسایل بستگی خواهد داشت. کارشناس بیمه موظف است ارزش لوازم منزل را تعیین و تایید ‌نماید.
• هزینه بازسازی هر مترمربع از ساختمان
موقعیت ملک و محل قرارگیری آن نیز یکی از عوامل مؤثر در تعیین قیمت نهایی بیمه زلزله است. زیرا بازسازی ملکی که هزینه ساخت هر مترمربع از آن برابر 6 میلیون تومان است، در مقایسه با خانه‌ای که هزینه ساخت آن یک‌میلیون تومان در هر مترمربع است متفاوت خواهد بود. به همین علت ریسک بیشتری متوجه بیمه می‌باشد؛ بنابراین برای جبران بهتر خسارت می‌بایست هزینه بیشتری اخذ گردد.
• شهر محل سکونت
شرکت‌های بیمه با توجه به احتمال وقوع زلزله در هر شهر، شهرهای مختلف ایران را به پنج منطقه تقسیم کرده‌اند. در این تقسیم‌بندی منطقه 1 کمترین خطر وقوع زلزله و منطقه 5 بیشترین خطر را دارد. به عنوان مثال شهرهایی همچون اصفهان و اراک در منطقه یک و تهران، قم و کاشان در منطقه 5 واقع شده‌اند. هزینه بیمه زلزله برای شهرهای واقع در مناطقی با ریسک بالاتر، بیشتر خواهد بود.

مزایای بیمه آتش‌سوزی و زلزله
یکی از مزایای بیمه زلزله و آتش‌سوزی این است که هنگام وقوع زلزله پشتوانه‌ای جهت بازسازی منزل و جبران خسارت خواهید داشت. در این مواقع می‌توان با مراجعه به شرکت بیمه سرمایه اولیه‌ای برای بازسازی ساختمان به دست آورد.
از دیگر مزایای بیمه آتش‌سوزی و زلزله قیمت پایین آن است؛ به بیان دیگر برای جبران خسارت و راحت کردن خیال خود در صورت وقوع چنین حوادثی، نیازی به صرف هزینه زیاد نخواهد بود. می‌توان در پایان هرسال، با پرداخت مبلغی جزئی کلیه املاک و وسایل خود را در برابر این قبیل آسیب‌ها ایمن کرد.

منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
Scroll to Top