از آنجایی که مادران سرپرست خانواده علاوه بر مسئولیت سرپرستی و تربیت فرزندان، فشار اقتصادی را نیز متحمل میشوند تهیه بیمه زنان سرپرست خانوار ضروری به نظر میرسد.
طی سالیان اخیر بیمه زنان سرپرست خانوار، مکرراً در میان سازمانها و ارگانهای گوناگون مورد بررسی قرار گرفته تا راهی برای بیمهی آسانِ این قبیل افراد جامعه به دست آید. مطابق دادههای مرکز آمار، تعداد زنان سرپرست خانوار طی ۲۰ سال، یعنی از سال ۷۵ تا ۹۵ افزایش چشمگیر ۵۱ برابری را داشته است. این آمار ضرورت توجه به این قشر از جامعه را نشان میدهد. اما آسیبهای تهدیدکننده این قشر چیست؟ چه راهکارهایی جهت مقابله با پیشامدهای احتمالی وجود دارد؟ در این مقاله به بررسی پرسشهای مذکور میپردازیم و با معرفی بیمه درمان تکمیلی خانواده برای زنان سرپرست خانوار سعی داریم تا راهحلی را برای این قشر ارائه نماییم.

بیماری و مشکلات اقتصادی، ۲ تهدید جدی برای زنان سرپرست خانوار
موضوع سلامت از موضوعات حائز اهمیتی است که همواره باید آن را جدی گرفت. و از آنجایی که ما انسان ها قادر به پیشبینی آینده و اتفاقات آن نیستیم، بنابراین تهیه بیمه زنان سرپرست خانوار اقدامی صحیح و منطقی بنظر میرسد.
گاهی اوقات هزینههای درمان بسیار سنگین است. مادری که ضمن کارهای داخل منزل، نانآور خانواده است، با ابتلا به یک بیماری ممکن است هزینهی اقتصادی بسیاری را متحمل شود و خانوادهی تحت سرپرستی او نیز با بحرانی جدی روبرو شود. ما برای آینده تلاش و برنامهریزی میکنیم اما هیچکس قادر به تضمین آیندهی اقتصادی و سلامتی ما نمیباشد. از همین رو است که شرکتهای بیمه با ارائه این نوع بیمه در تلاشند تا از نظر اقتصادی در شرایط بحرانی و بیماری ما را همراهی و همیاری کنند.
دلیل اهمیت بیمه زنان سرپرست خانوار
طبق آخرین گزارشهای مرکز آمار در ایران بیش از ۳ میلیون و ۶۵ هزار خانوار توسط زنان سرپرستی میشوند. که این رقم معادل حدود ۱۲٫۶ درصد از کل خانوارهای کشور است و اهمیت بیمه برای این قبیل افراد را نشان میدهد. مادری که نقش و مسئولیتهای پدر را به دوش میکشد، در این دنیای پر حادثه به یک پوشش مطمئن مانند بیمه نیاز دارد تا بتواند کمی با آسودگی خاطر زندگی کند و هنگام بیماری که امری اجتناب ناپذیر است بتواند، از خدمات بیمه تکمیلی خانواده بهرهمند شود.
آمار همچنین نشان میدهد که از سال ۸۵ تا ۹۵ به آمار زنان سرپرست خانوار، ۱ میلیون و ۴۰۲ هزار و ۳۸۹ خانواده اضافه شده است. این ارقام نشان میدهند که زنان اغلب عهدهدار حمایت از خانواده هستند. بنابراین بیمه درمان تکمیلی خانواده راهکاری مناسب برای خانوادههای تحت سرپرستی زنان محسوب میشود.
بیمه درمان تکمیلی برای زنان سرپرست خانوار
همانگونه که ذکر شد جمعیت زنان سرپرست خانوار زیاد است و مسئلهی اقتصادی و درآمد برای آنها مسئلهای بحرانی که موجب نگرانی خاطر آنهاست. مطابق دادههای مرکز آمار فقط ۱۳ درصد از زنان سرپرست خانوار، شاغل هستند. که این موضوع نشاندهنده بحرانی جدی در زمینهی اقتصادی و ناتوانی آنان در تامین هزینههای سلامتی میباشد. با توجه به شرایط سنی، تداوم وضعیت پاندمی کرونا، تعطیلی کسب و کارها و امکان ابتلا این قبیل افراد به بیماری کرونا، تهیه بیمه درمان تکمیلی برای این قبیل افراد بسیار ضروری به نظر میرسد.
منبع