در تصادفات همراه با خسارات مالی مبلغ خسارت نقداً پرداخت میگردد اما در هر خسارت مقداری به عنوان کسر مبلغ داغی و استهلاک از آن کسر و باقیمانده آن به خسارتدیده پرداخت میشود، در ادامه متن به توضیح هریک به طور مجزا خواهیم پرداخت:
مبالغ قابل کسر از خسارت زیاندیده در تصادفات ثالث مالی
شخص خسارتدیده میبایست پس از دریافت خسارت شرایطی مشابه شرایط پیش از حادثه داشته باشد. به طور معمول در خسارات مالی مبالغی تحت عنوانهای استهلاک و داغی از خسارتدیده کسر میگردد، که در ادامه هریک را توضیح خواهیم داد:
کسر مبلغ داغی:
به قطعات خسارتدیدهای که شخص زیاندیده از طریق فروش آنها میتواند سودی به دست آورد، قطعات داغی یا بازیافتی میگویند. چنانچه شرکتهای بیمه قطعات خسارتدیده را از شخص زیان دیده دریافت نمایند تمام مبلغ خسارت اتومبیل به زیاندیده پرداخت خواهد شد اما در صورتی ارزش قطعات مخروبه تعویضی به طور دقیق توسط کارشناس واحد خسارت تخمین زده شود، بجای دریافت قطعات خسارتدیده از شخص زیاندیده مبلغی از خسارت پرداختی کسر میگردد.
در برخی موارد به منظور جلوگیری از سوء استفاده احتمالی، قطعات داغی از زیاندیده تحویل گرفته میشود.
کسر مبلغ استهلاک:
مبلغ استهلاک به قطعاتی که به صورت مصرفی بر روی خودرو نصب شدهاند و طول عمر محدودی دارند مربوط میشود. کارشناس بیمه بایستی قطعات مذکور را با دقت شناسایی نماید و چنانچه در اثر تصادف قابل استفاده نباشند، به موارد زیر توجه نمایند:
چه قطعاتی مستهلک شناخته میشوند:
1-نوع آن قطعه کاملاً برای کارشناس مشخص شده باشد (همچون برخی قطعات موتوری).
2-برای کارشناس بیمه ثالث ثابت شود، اگر این حادثه برای خودرو رخ نمیداد لازم بود آن قطعات به زودی تعویض گردند.
3-تمامی قطعات بدنه خودرو مشمول استهلاک نمیشوند بلکه تنها قطعاتی که به صورت مصرفی بر روی خودرو نصب شده باشد شامل این نوع قطعات میشوند.

هزینه حمل ونقل خودرو با جرثقیل در تصادفات ثالث مالی بر عهده کیست:
تمامی هزینههایی که در اثر وارد شدن خسارت به خودرو زیاندیده ایجاد میشوند همچون هزینه حمل و نقل خودرو برعهده شرکت بیمهگر خواهد بود. البته کلیه هزینهها تنها تا سقف تعهد بیمهنامه قابل پرداخت است.
منبع