در طراحی بیمه نامههای به سه مؤلفهی فرد، اتومبیل و کاربری توجه شدهاست و پس از پایان بررسیها به بیمه مرکزی ارائه خواهد شد. بر این اساس میتوان با بررسی کارت سوخت افراد میزان رانندگی آنها را ارزیابی کرد و نرخهای مختلفی برای حق بیمه صادر کرد. همچنین در طراحی بیمه نامههای بیمه شخص ثالث در 30 کشور دنیا ارزیابی و جمع بندی شدهاست و طبق آن، طرح جدید پیشنهاد داده خواهد شد.
البته لزوم اصلاح بیمه نامههای شخص ثالث وجود بانکهای اطلاعاتی است که از چند سال پیش در بیمه مرکزی ایجاد شدهاست.

بر پایه اقدامات سالهای گذشته پژوهشکده بیمه، به دلیل پیچیده بودن، این محصول فضای بخصوصی نیاز دارد. از آنجایی که قیمت محصول پس از تولید آن مشخص میشود، لذا باید در صنعت بیمه برای ارائه بیمه ابتدا هزینه محصول را برآورد کرد.
فعالان در صنعت بیمه، نمایندگان و کارگزاران همواره برای بررسی صحیح خسارات و ریسکها تحت آموزش قرار میگیرند. بعنوان مثال در سال گذشته 150 هزار ساعت به این فعالان در حوزه بیمه آموزش داده شده و بیشتر از 100 عنوان کتاب در این حیطه به چاپ رسیدهاست.
از طرفی با دانشگاههای معتبری مانند دانشگاه تهران، علامه طباطبایی و شهید بهشتی نیز در مورد ایجاد رشتههای تحصیلی صنعت بیمه مذاکراتی صورت گرفته و برای جب هیئت علمی در این حوزه اقداماتی صورت گرفتهاست.
21 نفر از نخبگان صنعت بیمه تحت آموزش مؤسسه بیمه مالزی هستند تا بتوانند در آینده بعنوان اساتید در این رشته تدریس داشته باشند.
فعالان در صنعت بیمه معتقدند که باید شاخههایی در بیمه نظیر مسئولیت، ساختمان، عمر و غیره اجباری شود. در این رابطه و در کشورهایی مانند انگلستان، ژاپن و ایرلند، این ظرفیتها در بیمه تشکیل شدهاست.
46 درصد از بازار بیمه کشور تحت نظر دولت است. اما به هر صورت نمیتوان به طور یکجا این ظرفیت را وارد بخش خصوصی کرد. حرکت به سمت خصوصی سازی باید بطور آهسته ولی مداوم صورت گیرد.
اتاق فکر صنعت بیمه برای راه اندازی طرح دیگر از طرحهای در حال بررسی در بیمه که مالیات بر ارزش افزوده است، دایر شدهاست و در آینده نزدیک جلساتی در این خصوص برگزار خواهد شد.
در پژوهشکده بیمه طرحهایی مانند ارائه تخفیفات مالیاتی در بیمههایی مانند بیمه عمر در دست بررسی است.